Десант на фирми в търсене на стажанти в пловдивския клон на Техническия университет

studenti-samoleti Истински десант на фирми в търсене на стажанти се изсипа днес в пловдивския клон на ТУ София.  Представители на 39 организации пристигнаха да ловят мозъци в учебното заведение.  Сред тях е Арсенал: най-голямата оръжейна компания в България, тя предлага отлично платен стаж за студентите. 

По инициатива на мениджърския екип на фирмата, филиалът на Техническият университет в Пловдив създава нова програма за следдипломна квалификация на оръжейни инженери; както и на млади кадри, които излизат от университета. Имаме капацитет да обучаваме оръжейни специалисти, защото няколко от добрите ни преподаватели са завършили висшето си образование в Политехническия университет на руския град Тула, каза доц. Николов. Той припомни, че филиалът на Техническия университет в Пловдив е започнал да се развива най-напред като Факултет за специална подготовка, обучавайки кадри за военната индустрия на България през 80-те години.

Освен оръжейниците от Казанлък, за първи път в Техническия университет – София, филиал Пловдив идва и фирма, която произвежда ракети и системи за борба с градушките. На линия са и Литекс Моторс.

Дните на летните стажове се провеждат за трети път и се оценяват като перспективен начин за повишаване на практическата подготовка и привличане на инженерни кадри.  Общото между всички фирми, които участват, е,  че  търсят инженери, които ще приемат да стажуват за 2 до 3 месеца при тях. Интересът и от страна на фирмите, и от страна на студентите наистина е голям, а конкуренцията е силна – коментира доц. д-р инж. Въльо Николов – заместник директор на ТУ в Пловдив.

снимка: архив

Може да харесате още...