Активният контингент от телефонните измами Роджера, Джакомото и брат му Ачо – отново в ареста

police_car_01Активният контингент от ТФ измамите Роджера, Джакомото и брат му Ачо – всички от град Ветово – отново е в ареста. От полицията съобщиха, че карето е задържано за едно денонощие на топло след пореден сигнал за измама на пенсионер. Този път жертвата е 84 годишен дядо от Горна Оряховица. След като в края на миналия месец домашният му телефон звъннал със сърцераздирателната история за счупен крак на дъщеря му, за чието лечение в болницата искат – забележете – 14000 лева, той тутакси се съгласил да даде 10 бона и половина и златна паричка. Два часа по-късно вече останал без всичко това, а след разговор с дъщеря си, която се сетил да потърси чак след щедростта си – и с тъмното чувство, че е измамен.

Днес проверка на сигнала отвежда полицаите от Русе и Ветово заедно с криминалисти от Горна Оряховица на 4 адреса във Ветово. Оказва се – на добре познатата за телефоони измами местна четворка с възраст между 20 и 30 години. Роджера скоро бил излязъл от затвора, където е излежавал присъда за идентично престъпление. Неговите сътрудници – Джакомото и брат му Ачо – също са от така наречения активен контингент по линия „Телефонни измами”. Четвъртият задържан е шофьорът им.

От жилищата са иззети 5 мобилни апарата и 6 СИМ карти, част от които имат отношение към измамата на дядото. Нищожна част от сумата е открита в един от мъжете. В заложна къща в Русе пък е намерена златната пара. От полицията проверяват съпричастността на карето и към други подобни престъпления, извършени на територията на цялата страна през последния месец.

Може да харесате още...