Договориха възобновяване на авиолинията от летище Пловдив до Тел Авив

leti6te_plovdiv_horaОтварянето на летище Пловдив към Израел договориха на работна среща председателят на Израелско-Българския институт д-р Невен Енчев и директорът на летище „Пловдив“ Иван Карнабитов. Възобновяване на чартърните полети до Тел Авив и отваряне на авиолиния до Израел са предстоящите варианти, които могат да създават нови възможности, както пред пловдивския порт, така и пред един от най-старите живи градове в Европа и пред Южен Централен район.

Летище „Пловдив“ предлага изключително атрактивни условия – работи денонощно, факт, със сериозно значение за авиокомпании и обслужване на полети. Таксите са с над 50 % по-ниски, в сравнение с тези в летищата на Варна и Бургас, а спрямо София – три пъти по-ниски, при 12 евро на столичното летище, в Пловдив говорим за 4 евро, посочи Иван Карнабитов. Не на последно място предимство на пловдивския аеропорт дава и фактът, че то е спокойно и не е свръх натоварено, което е предпочитано условие за туроператорските фирми.

Болница „Медлайн“ поема безвъзмездно 24-часово здравно обслужване на летище „Пловдив“, стана ясно още на срещата.  Болницата, на която д-р Енчев е директор, е единственото оторизирано здравно заведение от най-голямата немска автомобилна застрахователна компания ADAC, оборудвано според техническите стандарти за това.  Предстои да бъдат предоставени и оборудвани реанимобили и специализирани екипи на болницата.

Планират се срещи с израелската държава и бизнеса за промотиране на възможността за новата авиолиния.

 

Може да харесате още...