Нова мода здравословно хранене и фитнес – с бившия вицешампион по културизъм Венци Стоянов

vvvvvВсичко, което през деня се хапва, се снима с телефон и се изпраща веднага на Венци Стоянов. Така на следващия ден той съставя специална тренировка, която отговаря не само на нуждите на тялото за достигане на определена форма, но и на храната, с която собственикът му се е заредил предния ден. Това е новата мода здравословно хранене с фитнес, която предлага на трениращите в Клуб Тотал Спорт Пловдив бившият вицешампион по култиризъм. Практикуват я вече десетки негови ученици, повечето от които – дами.

Снимките на храната му хрумват случайно. Една от клиентките му споделила с него по телефона фотос от вечерната си порция, за да се увери дали не влиза ли в разрез със здравословното меню.  И инструкторът по фитнес и диетично хранене решил, че ще предложи метода на всички желаещи. Така по-лесно се учиш да ядеш – признава Венци.  Оказва се, че практиката работи перфектно и хората я харесват.  Вместо да се объркват в размисли и изчисления какво ядат и по колко, трениращите се съсредоточават единствено в желанието  да коригират теглото си и да свикнат на здравословна кухня.

Всеки си прави албум с менюто, което взима. В него – по препоръка на Венци – пази само това, което може да яде. Останалото, пак по негов съвет, се трие, защото не е полезно.

vАко си хапнал повече въглехидрати, на другия ден те чака по-интензивна тренировка, разкрива инструкторът. Упражненията пък подбира според индивидуалните особености на фигурата. Ако съчетаете всичко това и релаксиращите масажи, които той прави, тялото ви не само ще се оформя правилно, но и ще релаксира – нещо, което е много важно за здравето.

И независимо дали ще се доверите на новия метод на Венци, ето един безплатен съвет от него, който уж всички знаем, но често забравяме: вместо да гладуваме по цял ден и да ядем всичко само веднъж на 24 часа, по-добре да хапваме яйца, риба или месо през 2-3 часа. Така ще забързаме метаболизма си, а оттам – ще намалим номера на дрехите, в които – заради зимното застояване на едно място – трудно се пъхаме напролет.

Може да харесате още...