Втори пожар в кола на журналиста от БТВ Генка Шикерова

katastrofaАвтомобилът, шофиран от колегата от БТВ Генка Шикерова, е бил подпален тази нощ пред дома й.  Пламъците са изпепелили цялото купе около полунощ. Шокиращата гледка е втора поред за водещата на сутрешния блок на телевизията. През септември миналата година личната й кола изгоря по подобен начин на същото място. И до днес разследването остава без резултат. Пред колегите си от БТВ Генка сподели, че няма представа какво е предизвикало посегателството, но със сигурност е свързано с работата й. И така – до къде ще стигне разследването на втората наказателна акция – тепърва ще се разбере.

Смятам, че да запалиш автомобила на журналист е брутална наказателна акция  срещу всички колеги, за които професията не е синоним на политически или икономически слугинаж.  Аз съм срещу всеки опит за сплашване на гилдията или за принуждаването й да забрави ролята си на коректив в обществения живот. Вярвам в силата на словото и в способността на колегията да се обедини в подкрепа на свободата му.

По този случай да оставим Прокуратурата, Следствието и Полицията да работят! И да не заспиваме за нито един случай на посегателство срещу правото професията ни да се упражнява професионално и според всички стандарти.

Може да харесате още...