Детска полицейска академия в общините Главиница, Алфатар и Дулово

sydebna_policiaШестокласници от единадесет населени места в общините Главиница, Алфатар и Дулово ще преминат интензивен курс на обучение в Детска полицейска академия. В рамките на два месеца те ще опознаят спецификата на полицейската професия, ще получат задълбочени познания за законосъобразното поведение, за опасностите при общуване с непознати на улицата и в интернет, за наркотиците и за правилата за пътно движение. В ролята на лектори ще влязат полицейски и младши полицейски инспектори и специалисти от детските педагогически стаи от районните управления в Тутракан, Силистра и Дулово.

В Главинишката община занятията започват на 7 април и освен в общинския център, ще се провеждат и в училищата в селата Зафирово, Стефан Караджа, Зебил и Листец. По програма децата ще имат занимания веднъж седмично.

Тържествен старт на Академията в Алфатарската община ще бъде даден на 9 април от 13.30 часа. Очаква се на церемонията да присъстват кметът на общината, полицейски и училищни ръководители. Обучението на бъдещите полицаи ще се провежда в училищата в Алфатар и селата Иширково и Кайнарджа. Въпреки съкратените срокове, организаторите не се пропуснали да включат в програмата и любимите на децата практически занимания – бойно-приложни техники, стрелба с малокалибрено оръжие и охрана на спортно събитие.

70 шестокласници от Дулово и от селата Черник и Окорш също започват обучение през април в Детска полицейска академия. Местната кметска администрация се е ангажирала с осигуряването на светлоотразителни жилетки с логото на Академията и пособия за учебния процес. От своя страна полицейските служители замислят организирането на посещение на децата в районното управление и демонстрация на техника и спецоборудване.

Състезателни игри, викторини и демонстрации са планирани за финала на обучението в Детската полицейска академия в трите общини в края на месец май. Те ще се проведат със съдействието на общинските администрации, които също предвиждат да зарадват най-добрите сред малките полицаи.

В Силистренска област Детската полицейска академия се организира за осми пореден път. През тази година тя е част от комплекса мерки за повишаване на сигурността в малките населени и цели да се преодолее изолацията на децата, които живеят там.

Може да харесате още...