Видеонаблюдение на входно-изходните точки на Пазарджик, камери и в града

pazarjik_centyr_02Система за видеонаблюдение ще опасва Пазарджик – инициативата ще се реализира в сътрудничество с ОДП – Пазарджик, съобщиха от Общината. Камерите ще се монтират на натоварени пътни кръстовища и пешеходни зони. Предвижда се и изграждане на център за мониторинг, който ще се намира в сградата на полицията и ще се наблюдава от служители на МВР. Точките, на които ще бъдат поставени камерите, ще се определят от ръководството на ОДП като към системата ще могат да се включат и съществуващите към момента камери, разположени на различни частни и публични обекти.

Изграждането ще става поетапно – първоначално ще се оборудва центъра за мониторинг и ще се поставят камери на входни-изходните пътни артерии на града в последователност:
– вход-изход към Пловдив;
– вход-изход към София;
– вход-изход към  Звъничево;
– вход-изход към Главиница;
Камерите, които ще се използват и софтуерът към тях, ще позволяват денонощно наблюдение т.е и в тъмната част, както и разпознаване на автомобилните номера.

Проектът ще струва  между 17 и 20 хил. лв. без ДДС в зависимост от близостта на налично електрозахранване и кабелна мрежа на интернет доставчик. За тази година Общината планира да бъдат осигурени средства в размер на около 80 хил. лв., с които да се стартира изграждането на системата.

Може да харесате още...