Първа кандидатстудентска сесия в УХТ-Пловдив този уикенд

uht_bella_02Университетът по хранителни технологии в Пловдив стартира кандидатстудентската си кампания за учебната 2014/2015 год. с първа сесия, която включва изпити по математика на 29 март и по химия и опазване на околната среда на 30 март.  Кандидатите, подали заявления за участие, трябва да бъдат на посочените дати в 8.00 часа пред южния вход на университета /ул. „Янко Сакъзов/. Те ще бъдат допускани до изпитните зали най-късно до 8.40 часа. Трябва да носят документ за самоличност, квитанция с входящ номер и химикал със синьо мастило. Не се разрешава ползването на справочници и други помагала. 

Изпитът е под формата на тест, започва в 9 часа и продължава един час. Писмената работа се проверява пред самия кандидат, след което му се издава индивидуален изпитен протокол, съдържащ получените точки. По формула, обявена в Справочника на кандидатстудента 2014/2015 г. и на сайта на университета, тези точки се преобразуват в оценка. 

Тези, които не са доволни от резултата си, а и всички, които желаят да следват в УХТ, имат възможността да се явят и на втора кандидатстудентска сесия – на 14 юни е изпитът по математика, а на 15 юни – по химия и опазване на околната среда. Участие може да се заяви в стая 111 в блок 1 на УХТ.

От ректората напомниха на кандидат-студентите, които ще държат изпит на 30 март, че в 0.00 часа събота срещу неделя стрелките на часовника ще бъдат преместени с един час напред.

Може да харесате още...