Музикалното училище в Пловдив подари пролетен концерт на малките пациенти в УМБАЛ „Свети Георги“

Koncert-v Detska-klinika-na-UMBAL-SvGeorgi-03Ученици от 1 до 12 клас на Националното училище за музикално и танцово изкуство „Добрин Петков“ Пловдив влязоха в  Клиниката по педиатрия и генетични заболявания на пловдивската университетска болница с  цигулка, акордеон, ударни инструменти, флейта и китара, за да зарадват в първия пролетен ден с музиката си малките пациенти 🙂 Те нарекоха нетрадиционния си концерт “От деца за деца“, сподели преподавателят по акордеон Здравка Андреева.  И със сигурност свириха пред болните малчугани с удвоена страст.  Третокласничката Зорница Георгиева, която беше едно от концертриращите деца, изпрати за F2F TV своите размисли преди да опъне лъка по струните на цигулката си.

“Ами ако бях аз? Това са деца, които са лишени от игра, учение и много други неща. Имат тежък живот. Аз отивам с цел да ги развеселя и позабавлявам. Но не само те – и аз ще се забавлявам, защото обичам да свиря на цигулка. Изпитвам удоволствие. Ако бях на тяхно място, щеше да ми бъде много тежко. Но ако някой дойде да ми посвири, щях да се зарадвам много, защото музиката е нещо прекрасно и всеки би се радвал да я слуша.ТЯ ЛЕКУВА!А аз имам щастието да притежавам музикален инструмент, за което много се радвам. Надявам се, че на децата ще им хареса. Ще изсвиря едно не много дълго, но забавно произведение. ОБИЧАМ МУЗИКАТА,ОБИЧАЙ Я И ТИ!!”

Зорница и останалите деца от Музикалното училище получиха най-горещите си аплодисменти. И вероятно това ще е концертът, който никога няма да забравят.

 

Един час по-късно в Клиниката по детска хирургия беше открита и Терапевтична зона за емоционална подкрепа. Проектът е на Национален алианс за работа с доброволци и бе подкрепен финансово в Седмицата на благотворителността, която Община Пловдив организира през есента на миналата година. Тогава в полза на Детска хирургия бяха събрани общо 1567,89 лева, с които предстои да се закупят материали и консумативи за игри и забавления за малките пациенти. Доброволци на алианса ще помагат на децата да прекарват по-приятно и леко престоя си в болницата. Същинската работа с малките пациенти ще започне в края на месец март и ще продължи 12 месеца.

Може да харесате още...