В Международния ден на щастието F2F TV ви препоръчва една книга за това как да създадем за себе си и половинката си рая на земята :)

 magiqta_na_medeniq_mesec_coverКак по-лесно да открием и задържим сродната ни душа и да заживеем в рая на земята – тези ключове е подготвил за читателите си известният доктор на биологическите науки и специалист в областта на Новата биология Брус Липтън в книгата му „Магията на медения месец“ (с подзаглавие „Научно ръководство за създаване на рая на земята“). Тя вече може да се намери на книжния пазар у нас под печата на ИК „Изток-Запад“.

В предговора към изданието авторът пише: „Може би си мислите, че голямата ви любов е била в най-добрия случай щастливо съвпадение или пък в най-лошия – пълна илюзия; че провалът ви се е дължал на лош късмет. Но в тази книга ще ви обясня, че не друг, а именно вие сте причината както за появата на магията на медения месец, така и за нейното изпаряване. Щом разберете как сте го постигнали, ще сте способни като мен да престанете да се оплаквате от лошата си карма във връзките и да създадете приказката, в която героите заживяват щастливо и която ще заплени дори и холивудските продуценти.“

Авторът засяга темата за секса като естествен начин за продължаване на рода – един от основните закони в природата, важащ както за хората, така и за животните. Липтън отбелязва и ключовата разлика между човеците и останалите живи същества – по време на секс ние изпитваме върховно, несравнимо с друго удоволствие, което прави половия акт нещо много по-дълбоко от просто продължаване на рода (както е при животните). За човешките същества сексът с цел размножаване наистина е важен, но само докато се стабилизира популацията и се достигне определено ниво на сигурност, смята Липтън. Но дори в общества, където подтикът за възпроизводство е по-слаб, съществува стимул за съчетаване по двойки, защото стремежът да се свържеш с друг човек надделява.

Именно защото сме движени от желанието да се свързваме един с друг и да изпитваме удоволствие – и физическо и духовно – от това, трябва да разберем как природата е възнамерявала да ни свърже, твърди Липтън в „Магията на медения месец“. Ученият цитира изследване, резултатите, от което красноречиво показват, че докато мъжете правят секс, умът им се отплесва едва в 10% от случаите. Това заключение дава обяснение защо по време на медения месец партньорите действат съзнателно с лекота. Когато вниманието ни е будно (не само когато правим секс), желанията на нашия съзнателен ум ще намерят израз в реалността. А това, твърди Липтън, е начинът да си осигурим трайно присъствие на магията на медения месец, т.е. да заживеем в рая на земята за колкото си пожелаем.

Брус Липтън е учен-изследовател, доктор на биологическите науки и преподавател по клетъчна биология в множество медицински учебни заведения. Той е водеща фигура в областта на Новата биология – гостува като оратор в десетки телевизионни и радио предавания и е основен лектор на национални и международни конференции. Световноизвестен авторитет, занимаващ се с връзката между науката и душата, неговите експерименти – както и тези на други водещи фигури в областта – изследват в детайли механизмите, посредством които клетките получават и обработват информация. Освен „Магията на медения месец“, Липтън е известен също с книгите си „Биология на убежденията“ и „Спонтанна еволюция“ (в съавторство със Стив Баерман).

Може да харесате още...