Полицай загина при акция срещу барикадиран мъж, заплашил, че ще използва оръжие срещу децата от училището срещу дома му

pistolet_v_rykaГрозен екшън в Лясковец обърка сценариите на сутрешните телевизионни блокове – мъж, за когото се твърди, че е бил бизнесмен, но от известно време бил с психически проблеми, използвал оръжие при спец. полицейска акция срещу него рано тази сутрин заради сигнал, че е заплашвал децата от училището срещу дома му. Има загинал полицай и трима други – ранени, потвърдиха от полицията.

Добрата новина, ако може да се говори за такава, е, че всичко това се разиграва преди децата да отидат на училище. Районът е отцепен, целта на полицаите е да изведат мъжа от дома му, където е складиран истински боен арсенал, по думите на главния секретар на МВР  Светослав Лазаров по Нова ТВ.

Странно прозвучаха думите му, че този мъж се е барикадирал от 2010 година. Сигналът за бойния арсенал е от това време. Последната заплаха е от вчера.

В същото време майка на ученик от училището срещу дома на въпросния мъж разказа по тф пред Ана Цолова, че 13 годишният й син е споделил за заплахите му към децата преди 3 седмици. От края на февруари и директорът на училището е подал сигнал до полицията,  тъй като мъжът е изпратил писмо със закана.

Дали родителите и ръководството на училището са действали адекватно и не са неглижирали заплахите – тепърва ще се изяснява. Сега най-важни са реакциите на полицията, тъй като случаят заприличва на  този при барикадирането на Чакъра.

Може да харесате още...