Мъжът от Лясковец, за когото се твърди, че е заплашил с оръжие деца – в болница след полицейската операция за изземане на бойния му арсенал

bolni4na_ stajaГрозният екшън от ранната петъчна сутрин, при който загина барета, а други трима бяха ранени, приключи с “обезвреждане на стрелеца” от Лясковец, съобщиха от МВР. 52 годишният мъж, за когото се знае, че е бивш бизнесмен и че поне от 2010-та е държал истински боен арсенал в дома си, както обясни главният секретар на полицията Светослав Лазаров, е ранен при задържането си и е бил откаран във великотърновската болница. Там са настанени и спец.полицаите, пострадали при по-ранната акция срещу него.    

Тя е била планирана заради сигнал от вчера за заплаха от страна на мъжа, че ще използва оръжието си срещу децата, които го дразнели с шума си. Къщата му е на метри от двора на местното училище. По информация на директора му, имало и писмо, в което бившият бизнесмен се заканва със саморазправа.

На път за Лясковец пред Нова ТВ Светослав Лазаров тази сутрин обясни, че сигнали срещу въпросния мъж имало още от 2010 година.  Както и информация, че държи голямо количество оръжие и боеприпаси в дома си. Имало и психиатрична експертиза.

Защо полицията не е иззела оръжието до този момент, ако тези данни се окажат верни – тепърва ще се изяснява. Както и адекватността на разпоредената операция тази сутрин.

Срещу П.П. се води следствено дело.

А от замерянето с липса на професионализъм тепърва ще ни става черно и гадно. Както и от безкрайните анализи в сутрешните тв блокове, по страниците на вестниците и електронните издания.

Някой отново ще ни кара да гледаме чужд филм.

Може да харесате още...