Колективна молитва за обединение – утре в Център Гарабитов в Пловдив

garabitov-4g-4Колективна молитва и празник по случай 14 години от провъзгласяването на България за „Нация – цвете на мира” към ООН подготвя за утре, 14 март, бившият национален треньотр по борба Иван Гарабитов, който в последните години успешно практикува и преподава йога и се бори с килограмите на най-затлъстелите българи.  Мястото за молитвата и тържеството е с вход свободен в йога зала „Шри Чинмой“ в Духовна здравна академия „Гарабитов”  в Пловдив. Там, в 18 часа под мотото „Единение и духовно израстване” Гарабитов ще посреща свои ученици и гости. 

Те ще могат да видят заедно документален филм за Шри Чинмой, който 35 години е водил 2 пъти седмично медитация в централата на ООН. В 18:30 часа всички колективно ще се помолят за обединение в името на един по-хармоничен, духовен и мирен свят. На следващия ден ще бъде организирано посещение на тракийското светилище в село Старосел.

„Този свят има нужда от любов и хармония, без войни и противоборства, с цел унищожаване на човечеството и планетата“, казва Иван Гарабитов в навечерието на традиционната колективна молитва  в неговата духовна академия. „Към това се стремеше и Шри Чинмой, който беше Вдъхновителя и Миролюбеца на Земята. По негови собствени думи „Опрощението, състраданието, толерантността, братството и чувството за единство са признаците на истинската религия, която е универсална.”

През 1989 година световноизвестният духовен учител Шри Чинмой вдъхновява създаването на международната програма към ООН „Шри Чинмой – цветя на мира”. В рамките на тази инициатива близо 800 природни забележителности и значими обекти в цял свят са посветени на идеала за световна хармония.  В програмата са взели участие множество нации и градове в знак на подкрепа на усилията за изграждане на по-удовлетворяващо бъдеще за човечеството. През 2000-та година и България е включена под № 39 към страните, участващи в инициативата за привличане вниманието към стремежа за постигането на по-голяма хармония в света.

 

Може да харесате още...