Американският кораб USS “TRUXTUN” – на визита в пристанище Варна до 16 март

dryzkiАмериканският ескадрен миноносец USS “TRUXTUN”, който вчера участва в съвместното учение на Военноморските сили на България, Румъния и САЩ в Черно море, ще остане в пристанище Варна до 16 март на визита, съобщиха от пресцентъра на МО.

От българска страна в съвместните плавания участва фрегата „Дръзки” с командир капитан II ранг Георги Савов. От румънска страна се включиха ROS “REGINA MARIA”, ROS “BARBUNEANU” и ROS “SEBASTIAN”.

Основните цели на учението бяха повишаване на оперативната съвместимост с военноморските единици на страни-членки на НАТО и подобряване на подготовката на екипажите на море. Предварително планираните комуникационни учения, учения по съвместно тактическо маневриране и по обмен на данни за осветяване на надводната и подводната обстановка бяха изпълнени успешно, отчитат от военното ни ведомство.

По време на прехода до района за съвместни действия – в международни води югоизточно от Констанца, Румъния – и от него до Пункт за базиране Бургас фрегата „Дръзки” изпълни самостоятелно упражнения на единичния кораб.

на снимката: Фрегатата Дръзки

 

Може да харесате още...