F2F TV срещна мениджърите за един ден в Община Пазарджик

menijarСиня блузка, сако и ентусиазъм – така прекрачи прага на Община Пазарджик тази сутрин 22 годишната Галина Събева. Макар и само за ден, студентката по индустриален мениджмънт в Техническия университет в Пловдив днес пое задълженията на секретаря на Общината. Изобщо не ми беше ясно какво точно върши секретаря, призна Галя пред F2F TV, но с помощта на титуляра Румен Кожухаров се оказа, че бързо може да влезе в обувките на дясната ръка на градоначалника.

Ако наистина изпълнявах тази длъжност, щях да се опитам да „оптимизирам комуникацията между многобройните звена в общинската управа. По този начин ще се подобри качеството и бързината на работа, като смятам, че това положително ще се отрази и върху хората – каза Галя, която menijar1в портфолиото си вече има записана от миналата година и длъжността “областен управител” за 1 ден по инициативата на Джуниър Ачиивмънт „Мениджър за един ден“.  Тази инициатива дава възможност на много ученици и студенти да се запознаят сразлични длъжности. „Чрез позиционирането ни за един ден като различен вид мениджъри можеш да си направиш поне едно първо впечатление за дадена позиция, както и да прецениш дали тя е подходяща за теб самия. Надявам се тази инициатива да продължи още дълго, като все повече и повече фирми се включват” – добави още бъдещият мениджър.

Заедно с Галя днес в мениджъри за един ден се превъплътиха ученици от Професионална гимназия по икономика и менъджмънт и от СОУ „Георги Бенковски” – Пазарджик. Така ученичката Веселка Савова от 11 клас на ПГИМ седна на кметския стол, Хариета Лупова от 10 клас на СОУ „Георги Бенковски” зае позицията на нейн заместник. Александра Телбизова от 9 клас в ПГИМ оглави Дирекция „Образование и култура”, а директор на дирекция „Европейски фондове, стратегическо планиране и електронни услуги” беше Вергиния Хаджиева от СОУ “Георги Бенковски”. Седмокласничката Валентина Бъбарова от СОУ „Георги Бенковски”, която беше и най- малкият участник в инициативата, стартира своята професионална кариера като технически сътрудник в дирекция „Образование и култура”.

текст и снимки: Лилия Джиева

Може да харесате още...