Генералните ни консули в Дубай и Истанбул са Богдан Коларов и Ангел Ангелов

flag_bg2Дипломатите от кариерата Богдан Коларов и Ангел Ангелов са генералните ни консули в Дубай, Обединени арабски емирства, и Истанбул – днес те получиха назначенията си от българското правителство. От пресцентъра на МС подчертават, че целта на правителственото решение е да се активизират политическите и търговско-икономическите връзки между България и ОАЕ, в които има голям неоползотворен потенциал.

През 2011-та Богдан Коларов бе избран за „Дипломат на годината” на годишните награди на престижното международно списание „Дипломат” в Лондон. Тогава, дипломат в посолството на България в Лондон, той бе удостоен с наградата на тържествена церемония в залите на хотел “Хаят Риджънси Чърчил”. Година по-рано Коларов бе избран за президент на Асоциацията на консулските служители в британската столица, в която влизат над 90 чуждестранни консули във Великобритания.

Решението на Министерския съвет за консулството ни в Истанбул ще подобри изпълнението на функциите на консулството му, свързани със защита на правата и интересите на българските физически и юридически лица, на българското културно-историческо наследство и подпомагане на българското председателство на Организацията за Черноморско икономическо сътрудничество, допълниха за назначението в турския град от правителствената пресслужба.

Може да харесате още...