Подписката за референдум, свързан с избирателната система – вече в НС

izbori_003Инициативният комитет за организиране на подписка за провеждане на национален референдум по въпросите  на президента Плевнелиев, свързани с избирателната система и какви да са начините на гласуване с председател проф. Георги Близнашки, внесе подписката си в Информационно-административния център на Народното събрание днес в 17 часа. В деловодната система на парламента е регистрирано постъпването на 110 броя папки с подписи, които организаторите и активистите на Инициативния комитет предадоха.

В следващите дни предстои проверка и описване на съдържанието на всяка от предадените папки.Тя ще бъде извършена от съвместна комисия от определени служители на Народното събрание и представители на Инициативния комитет.

Очаква се, след като комисията приключи своята дейност, според резултатите от проверката, подписката да бъде изпратена на Главна дирекция „Гражданска регистрация и административно обслужване” към Министерството на регионалното развитие, която извършва служебна проверка за съответствие между посочените имена и единни граждански номера, съобщават от пресслужбата на НС.

Първото заседание на съвместната комисия е насрочено за утре, 11 март в 10.00 часа, в зала 126 в сградата на Народното събрание.

F2F TV припомня, че проф. Близнашки веше беше изключен от своята партия БСП заради подкрепата си подписката. Президентът продължава да е мишена за компромати като е възможно една от причините да е именно позицията му за разрушаване на политическото статукво.  Видяхме с отхвърленото му вето на текстове в изборния кодекс какво е отношението и на депутатите към волята на 500 хиляди българи. Сега прогнозата ни е, че привържениците на статуквото ще извадят о

Може да харесате още...