Уау! БСП изключи Георги Първанов, Румен Петков и още 8 червени активисти

boksova-kru6aДен преди Денят на майката и жената 8 март столетницата реши да покаже характер. И се раздели официално с единствения президент на България от нейните редици Георги Първанов!  В решението на Органа за червения активист, достигнал най-високо място в държавата и днес изключен от редиците на партията си,  евфемистично се казва, че БСП  “прекратява членството” му. Националният съвет на БСП реши да изключи още екс вътрешния министър Румен Петков, бившия министър на здравеопазването и екскмет на Стара Загора Евгений Желев,  Владимир Калчев (бивш общински председател на БСП Добрич), Бойка Арабаджиева (бивш общински председател на БСП Кирково). Както и на депутата Георги Близнашки  – професорът, който подкрепи публичнокато един от учредителите на подписка  по предложения от президента Росен Плевнелиев референдум за изборните правила. Те попадат в същата словесна постановка като на Първанов. С изключение на професора. Очевидно Близнашки така дълбоко е бръкнал в раната на партията-майка с позцията си на флагман на референдума, че няма и грам евфемизъм в изказа за него. Там категорично се казва, че БСП  “прекратява членствопто” му.

Твърдата линия, както вероятно от партията си мислят, че звучи изключването,  е разпоредена и за “градските, общинските и районните съвети на БСП, в чиито организации има партийни членове, които участват или подкрепят други листи, както и които системно нарушават уставните норми да предприемат действия в съответствие с Устава на БСП”.

Уау! Страх!

Това показва решението на червената дама със столетна история.  Да пожелаем успех на освободените от нея. А на нея – добро настроение за женския празник утре 🙂

 

Може да харесате още...