В Пловдивския Университет представят нов модел на тест за кариерно развитие на студенти – директно от Университета в Кеймбридж

books-studentsИкономистът Георги Стоев ще представи нов модел за презентация на търсещи кариерно развитие млади хора пред работодателите в България. Става въпрос за британски псохометричен тест SelfAwareness, валидиран от Университета в Кеймбридж.  Първи в страната до него ще могат да се доконснат студентите от Пловдивския университет “Паисий Хилендарски” през месец март. Всички, които завършват тази година и имат успех над 5,00 ще се въползват шанса, а резултатите ще бъдат представени на водещи фирми в Пловдив и региона. Чрез системата SelfAwareness отделите на големите корпорации ще имат възможност да придобиват по-точна представа за това какви хора кандидатсват при тях на работа и да отсяват по-точно избора си.  Тестът ще се решава в първата Икономическа библиотека в Пловдив, а записването ще става в Ректората (на 5 март 2014) след представяне на документ от всеки студент, че е редовно следващ в Пловдивския университет.

Днес от 16:00 часа в 6-та Аула на ректората в ПУ Георги Стоев и Асенка Христова ще представят пред пловдивските студенти и важна информация относно “Прогнози за нуждите на работодателите до 2020-та година”. Основен организатор на срещата е Студентски съвет към Пловдивския университет.

източник: Студентски съвет към ПУ

Може да харесате още...