Училище по роботика в пловдивски МОЛ всеки уикенд :)

Copy of robotika5Училище по роботика в МОЛ ще дава възможност на деца и родители от Пловдив да усъвършенстват знанията си в компютърните науки. На курсовете ще се сглобяват и програмират роботи, които да изпълняват определени команди. Идеята е на Търговско- промишлената камара  и Центъра за иновации и обучение по дигитални технологии в града. Първите занимания вече събраха любознателни пловдивчани.

Те станаха свидетели, а и първи участници в демонстрация как може да се програмират роботи. Помагаха им Добрина Проданова, Ангел Хронев Весела Голомеева и Стела Павлова от Палатата, както и Александър Чобанов от Центъра за иновации и обучение по дигитални технологии. Гост на първите уроци в училището по роботика  беше Благовест Сендов.  На откриването всички получиха най-лесната формула на български език за подреждане на куба Рубик 🙂

Часовете в компанията на умните играчки ще се провеждат всяка събота и неделя. Те са със свободен вход в пловдивския МОЛ Галерия.  За учениците, които проявяват по-сериозен интерес, има и подготвени курсове в залите на Търговско- промишлената камара.

текст: Райна Павлова

Може да харесате още...