Сформираха щабове за реакция у нас във връзка с кризата с Украйна; бг властите – с препоръки за бдителност към нашите журналисти в страната

leti6te_sofiaЩабове за своевременна реакция във връзка с кризата в Украйна създадоха в министерствата на вътрешните и на външните работи, както и в специалните служби у нас. Това съобщиха от правителствения пресцентър след днешното съвещание на спецслужбите по заповед на премиера Пламен Орешарски заради извънредната ситуация в Украйна.

МВнР призовава българските журналисти, които се намират или възнамеряват да пътуват до Украйна за отразяване на събитията оттам, да проявяват бдителност и изключителна предпазливост при изпълнение на своите служебни задължения с оглед на рисковата ситуация. БГ властите посъветваха българските журналисти там да носят със себе си своите задгранични паспорти и журналистически си карти, които да предоставят на правоохранителните органи при проверка.”МВнР настоятелно препоръчва на представителите на български медии да информират посолството преди или след тяхното пристигане в Киев, както и да оставят свои координати за връзка. В случай на необходимост от съдействие или при инцидент, българите в Украйна следва да се свържат с  Посолството”.

Адрес: П.К. 01001, гр. Киев, ул. „Госпитальная” № 1
Телефон (денонощен): +38044 246 72 37; +38044 246 76 72
Факс: +38044 235 51 19
Е-mail: Embassy.Kiev@mfa.bg

Срещата по разпореждане на министър-председателя Пламен Орешарски организира заместник-министър-председателят и министър на вътрешните работи Цветлин Йовчев и в нея участваха главният секретар на МВР Светлозар Лазаров, председателят на ДАНС Владимир Писанчев и директорите на Националната разузнавателна служба и на Служба „Военна информация“ в Министерство на отбраната – Драгомир Димитров и Веселин Иванов.

Може да харесате още...