Шампионка по аеробика и отличничка в Математическата гимназия в Пловдив кани пловдивчани на нова мода денс тренировка в Тотал Спорт

eli1“Като се кача на подиума и се чувствам все едно съм на състезание – въпреки това и точно по тази причина съм усмихната повече отвсякога и давам всичко от себе си” – това разказва пред F2F TV 18 годишната шампионка по аеробика  Елена Йосифова ден преди старта на Z-DANCE часовете й в Клуб Тотал Спорт Пловдив.

“Това е интерпретация на популярния хит зумба. Непретенциозна към предварителните умения на участниците, тази тренировка със сигурност ще повиши тонуса, ще развие и подобри пластичността на движенията, ще направи ставите подвижни, а мускулатурата – оформена. В ритъма на латино музиката Z – DANCE зарежда с много положителни емоции, освежава тялото и духа след натоварения ден, а непрекъснатостта на движенията осигурява подобрено състояние на сърдечно – съдовата и дихателната системи, ускорява метаболизма, изгаря мазнини, повишава общия тонус на организма” – обяснява дванайсетокласничката в паралелката по компютърна графика на пловдивската Математическа гимназия.

Тренира от 7 годишна възраст, допреди година е била в Националния ни отбор по спортна аеробика и с него обикаля почти цяла Европа за участие elito7в 3 европейски и две световни първенства. В резултат на таланта и упоритостта й- две години преди да е навършила 20, Ели вече има 4 републикански титли, от които два пъти първо място в категория тройка и два пъти второ в индивидулано класиране.

“Спортът ме е научил на дисциплина, на разпределяне на времето. Дал ми е още много контакти и приятели. Веднъж захванеш ли се, обвързваш се с хора и се изграждаш” – усмихва се и е категорична, че няма да се спре дори и след като завърши гимназия, защото освен всичко друго, се е научила да съчетава спорта… с изкуството.

“Z-DANCE е нещо такова. Измислям своя хореография, съчетавайки елементи на различни стилове. Дори влизам в обувките на мама с нейните тренировки по тае-бо. Идеята е хората, които дойдат в моите часове, да се раздвижат, забавлявайки се. Няма да пестим никакви чупки в кръста и изобщо – навсякъде, където можем да се разчаупим с танц”, смее се Ели.

Признава, че иска да види в часовете си своите ученички, учители, приятели и съвсем непознати дами, готови да се заредят с нови емоции и енергия. И  със сигурност казва, че ще се развълнува, ако на своя тренировка види майка си Албена Иванова, инструктор по тае-бо и спортен преподавател в Медицинския унивесритет в Пловдив. “Ще се старая да имам нейното излъчване – спокойно и уверено. И ще добавя още много много усмивки”, обещава хубавата Елена.

На финала я провокирам с въпрос за общото между математиката и танците. “Може би осморките, нали броим от 1 до 8” – отговаря отлично Ели. И допълва – различното е в геометрията 🙂

И така – отличничката на Математическата гимназия Елена Йосифова старира Z-DANCE утре, 20 февруари в данс студиото на Клуб Тотал Спорт в Пловдив от 18 часа. Може да танцувате с нея всеки вторник и четвъртък от 18:00.

Може да харесате още...