До няколко седмици ще можем законно да играем покер в интернет

pokerPokerStars получи български лиценз за интернет – хазарт днес, след като от Държавната комисия по хазарта одобриха документите по кандидатстване на компанията. Това съобщиха от най-големия покер сайт в света. Институцията е приключила процедурата по разглеждане на заявлението на оператора и е установила, че PokerStars отговаря на всички необходими условия, за да му бъде издаден лицензът. През следващите няколко седмици ще бъдат изпълнени и финализирани всички технически изисквания за предоставянето на лицензираната он-лайн услуга в реално време за потребителите на българския пазар.

Нормативната уредба в България вече позволява нашите граждани да играят законно он- лайн покер, но за сега PokerStars е единственият сайт, получил зелена светлина за това. През лятото беше съставен „черен списък” на нелицензираните он-лайн хазартни платформи, а интернет доставчиците бяха задължени да ограничат достъпа на своите клиенти до тях. След днешното решение PokerStars ще бъде първият покер сайт, изваден от въпросния „черен списък”.

България е сравнително малък пазар, но е многообещаващ за нас, казва говорителят на компанията Ерик Холрейсър. Покерът е много популярен в страната, а напоследък видяхме няколко изключителни постижения на български играчи, включително златна гривна на Световните покер серии, както и първо място на главното събитие на супер престижния турнир PCA.

Много сме радостни от днешните новини и очакваме с нетърпение да довършим работата си в синхрон с Комисията по хазарта, за да бъдем извадени от черния списък и да стартираме дейността си, колкото може по- скоро, подчертава говорителят.  PokerStars добавя България към своя постоянно увеличаващ се списък с лицензи, които до момента включват Франция, Дания, Италия, Испания, Естония, Белгия, германската провинция Шлезвиг Холщайн, Малта, остров Ман. Като лидер в индустрията PokerStars осигурява безопасна среда за играчи и фенове на играта, да се състезават в огромно разнообразие от иновативни и традиционни покер игри и турнири.

Може да харесате още...