Всемирният пощeнски съюз стартира годишния си младежки конкурс за писмо, този път темата е “музика”

fortisimo-fest„Напиши писмо, описвайки как музиката може да докосне живота” – това е темата на тазгодишния межународен епистоларен кокурс, организиран от Всемирния пощенски съюз. Състезанието е за подрастващи, национален представител са „Български пощи“.

В 43-тото му издание по традиция   могат да участват деца на възраст до 15 години. Всяка от детските творби трябва да отговаря на следните условия: Да не е публикувана.  Да бъде написана като писмо до приятел, близък, известна личност и пр. като съдържа всички обичайни за писмото елементи (адрес на подател и получател, обръщение, поздрави, подпис). Да съдържа между 500 и 800 пълноправни (със самостоятелно значение, без съюзи, предлози и др.) думи.  И стриктно да се придържа към зададената тема.

Желаещите да участват в конкурса могат да изпратят своите съчинения не по-късно от 31 март 2014 година на адрес: „Български пощи” ЕАД, дирекция „Търговска дейност и маркетинг”, ул. „Акад. „Стефан Младенов” 1, бл. 31, 1700 София.

Съчинението трябва да е придружено с писмо, което съдържа трите имена на автора му; възраст, дата на раждане; пол; име на населеното място;
име и адрес на училището, клас; копие от ученическата карта; телефон за връзка.

След националното класиране писмото-победител се изпраща за участие в международната надпревара. Отличените от „Български пощи” участници получават своите награди и поощрения по време на отбелязването на Световния ден на пощата – 9 октомври.

 

Може да харесате още...