Отказаха да пуснат предсрочно Ангел Рашков, известен като внука на Цар Киро

sydebna_palata_plovdiv_lyatoПловдивският Окръжен съд отказа да пусне предсрочно условно на свобода Ангел Рашков, известен като внука на Цар Киро. Причината е, че няма данни нито в затворническото му досие, нито от поведението му пред Комисията за предсрочно овобождаване, той да се е поправил.  “Още при постъпването си в затвора Ангел Рашков не е признавал вината си за извършените престъпления, счита наложените наказания за несправедливи, а себе си за жертва”, съобщиха от пресцентъра на Съдебната палата в Пловдив. Такова отношение той е показал и пред заседанието на Комисията, е свидетелствал в становище инспектор психолог преди седмица. “При тези данни съдът прие, че не са налице доказателства, че подсъдимият се е поправил, което е една от предпоставките, за да бъде освободен предсрочно”.

Рашков беше осъден за подкуп на една година и четири месеца лишаване от свобода и отделно е било приведено в изпълнение условно наказание от една година лишаване от свобода за документни престъпления, тъй като е бил нарушен изпитателният срок. Остатъкът от наказанието му е 2 месеца и 5 дни.

Комисията за предсрочно условно освобождаване, председателствана от началника на затвора Пловдив, е разгледала общо 9 дела. И от тях е одобрила за предсрочно освобождаване 5-ма затворници: един от тях е осъден за убийство, вторият за разпространение на наркотици, третият за блудство, четвъртият за грабеж и петият за обсебване. Съдът намери, че са имали примерно поведение, съвестно са изпълнявали възложените им трудови задължения и неизтърпеният остатък от наложените им наказания е сравнително малък. На всеки един съдът определи изпитателен срок, а на един от тях и пробационна мярка ”задължителна регистрация по настоящ адрес”.

Може да харесате още...