Адвокатът на Главно мюфтийство: Тази седмица се оттеглят преложенията за изменения и допълнения в Закона за верозиповеданията

djamia3Главно мюфтийство ще оттегли в предстоящата седмица всички свои предложенията за изменения и допълнения в Закона за верозиповеданията. Това съобщи в ефира на предаването На светло с ЛюбаКулезич по Нова ТВ адвокатът на мюфтийството Красимир Русев, цитирайки главата на мюсюлманското вероизповедание Мустафа Хаджи. Причината за оттеглянето е “реакцията на българското общество против законопроекта и неговата незрялост да признае като естествени и законни тези предложения”, каза още адвокатът. Той не конкретизира, обаче, дали ще се оттеглят исканията за връщане на вакъфските имоти и паметниците на културата като карловската Куршум джамия, които нажежиха страстите и предизвикаха скандално замеряне с камъни и бомбички на пловдивската Джумая Джамия в петък.

В почивните дни след срамната акция, в резултат на която 6-ма останаха в ареста; хората не спират да посещават т.н. турска сладкарница в djamia1сградата на джамията, чиито прозорци пострадаха в петък. Общинска охрана ненатрапчиво и от разстояние наблюдава обекта.

Апелативният съд в Пловдив ще обяви решението си за собствеността на Куршум джамия до месец, какъвто е срокът по Закон.

И не е ли време всички, ама всички, които насаждат нетърпимост между гражданите на България на верска основа под един или друг предлог – да престанат да го правят? Защото България е на Балканите, където бурето с барут носи името етническо противопоставяне.

Може да харесате още...