Истории на любовта в деня на влюбените и виното

lili1 Покрай 14 февруари навсякъде започват да се появяват сърца и различни красиви неща, с които можеш да изразиш любовта си, но младите са станали по- студени. Едно време не си правехме подаръци, просто се обичахме.“ Така започна разказва си за своята любов в Деня на влюбените  баба Петя от Пазарджик. Едва 12 годишна тя се запознава със съпруга си, който точно влизал в казармата, а тя му дала обещание, че ще го чака. Три години по късно възлюбеният й Виктор изминава пътя от Пазарджик до Ямбол с колело, за да поиска ръката на своята любим жена.

Отивайки в семейната и къща, той получава отказ от родителите й тази сватба да се състои. Двамата влюбени, обаче, взимат решение да избягат и все пак да са заедно. Едва 15 годинша, баба Петя тръгва с него към Пазарджик, за да се ожени за любовта на живота си.

Но любовта им е изправена и пред друга пречка. Майката на дядо Виктор, също е против сватбата. Въпреки неодобрението на родителите си, обаче, двамата влюбени се венчават, а с времето семействата им прекланят лава пред силната им любов.

Така вече 45 години те съжителстват заедно и казват, че любовта им все още е толкова силна. „Можем да се справим с всичко, дори и на тези години, защото се имаме един друг. Когато единият е болен, другият се грижи за него, справяме се с всичко задно“ – усмихват се възрастните хора. Те не празнуват 14 февруари, предпочитат българския празник Трифон Зарезан, но не спират да правят малки жестове един за друг.

„Когато бяхме млади, все излизахме заедно, а той щом забележеше, че поглеждам нещо в магазина, веднага ми го купуваше. Но аз се радвах повече на малките жестове. До ден днешен, когато пресичаме, той хваща ръката ми и минаваме заедно.“ Баба Петя и дядо Виктор пожелават на всички да изпитат такава силна и истинска любов и призовават по- младите повече да показват любовта си и да бъдат по-толерантни едни към други.

Обратно на баба Петя и дядо Виктор, за по-младите двойки 14 февруари е повод да си разменят подаръци и изненади. Разговарях с няколко двойки, които твърдят, че се обичат безкрайно много, но има неща, които не биха си простили . „Всеки си мечтае за истинската любов, но е много трудно тя да се запази в днешно време “ – казва Тони, която от няколко месеца има приятел. Те няма да празнуват 14 февруари,  обясняват, че не им е нужен повод, за да доказват любовта си един към друг и го правят всеки ден.  Тони се надява чувствата им да устоят на всички препятствия, които им поднесе животът и да остареят заедно, но не отрича, че би могла да продължи живота си и без любимия си.

Каквото и да празнувате днес – Деня на влюбените или на виното, F2F TV ви пожелава да ви е весело, да се усмихвате се повече и да бъдете нежни един към друг. Но го правете не само по повод 🙂

текст и снимка: Лилия Джиева

Може да харесате още...