Дневният център за възрастни хора с увреждания към КСУ “Св. Георги” стана на 5

rojden den1С торта и весела боулинг надпревара възпитаниците на Дневен Център към КСУ “Свети Георги” в Пловдив отпразнуваха 5 годишния си рожден ден. Това е първата услуга в комплекса, който се прочу в цялата страна с уникалната си за социално заведение спортна база и амбицията да осъществи първия не само у нас, а и на Балканите, Социален Спортен Център. 45-те потребители на Дневния център, които са сред най-активните спортисти в Комплекса, показаха завидни умения и на боулинг надпреварата по случай рождения им ден. В Акваленд, които осигуриха забавленията на децата безвъзмездно, четирите отбора се представиха отлично, разказа управителят на Центъра Росица Георгиева.

Преобладаващата част от възпитаниците му, всички над 18 години, са с умствена изостаналост, има хора с ДЦП, Синдром на Даун и аутисти. Всекидневните грижи за тях на десетте човека специализиран персонал тук – психолози, социални работници, трудотерапевти, рехабилитатор и медицинска сестра – вече видимо са ги променили. От затворени у дома преди да отвори вратите си Дневния център, те са социализирани и щастливи, коментира директорът на КСУ “Св. Георги” Апостол Делев.
Наред с рисуването, арт терапията и спортните игри, от които новата им страст е мини-голфът в задния двор на Комплекса, възпитаниците на Дневния център се готвят специално за всеки празник. Така, след рождения си ден, те ще започнат приготовленията за Баба Марта.

Може да харесате още...