Пловдивската математическа гимназия със своя смарт класна стая

Smart ClassroomPlovdiv_Students2Образцовата математическа гимназия (ОМГ) „Акад. Кирил Попов“ в Пловдив е първото училище в града, оборудвано със собствена смарт класна стая. Благодарение на „смарт решението“, инсталирано в изцяло обновената класна стая, учениците от 10 до 12 клас на ОМГ ще имат възможност да се възползват от предимствата на високите технологии за едно интерактивно и модерно обучение. Процесът е изцяло дигитализиран и изцяло се основава на електронно съдържание, е-учебник и ултрамодерни средства за работа.

Смарт класната стая е оборудвана с таблети Samsung Galaxy Note 10.1, сензорна е-дъска, телевизор и лаптоп. Дигитализираното учебно съдържание е базирано на програмите „Учебна компания“ и „Умения за успех“ на Джуниър Ачийвмънт България, които се прилагат в училища в цялата страна. То ще даде възможност на учениците да развият своите умения по предприемачество, да придобият познания по бизнес и икономика, а също и да получат ценни съвети за бъдещото им кариерно развитие – как да анализират своите силни и слаби страни, интереси и ценности, как да изготвят мотивационно писмо и автобиография, как да се държат по време на интервю за работа и др.

В смарт класната стая учениците от горните класове ще имат възможност да се обучават на иновативни устройства да развиват своите технически умения, които са задължителни за една успешна професионална реализация.

Smart ClassroomPlovdiv_StudentsПроектът е продължение на съвместната инициатива на Samsung и Джуниър Ачийвмънт България в подкрепа на българското образование, която стартира с откриването на първата смарт класна стая в 23-то СОУ „Фредерик Жолио-Кюри” в София през септември 2013-та. ОМГ „Академик Кирил Попов” извоюва правото да бъде първото училище в Пловдив със своя смарт класна стая след оспорван конкурс между средните училища в града в края на миналата година.

„Смарт класната стая е втората, която реализираме в България и за нас това е още една успешна стъпка в подкрепа на младите хора в тяхното образование и професионално развитие. За нас това е основен приоритет, който развиваме като компания в глобален мащаб, защото вярваме, че образованието има потенциал да промени живота на отделния човек и на цялата общност. В България работим вече няколко години, като развиваме различни програми и работим с ученици в цялата страна. Днес сме в Пловдив и вярвам, че с модерните технологии на Samsung и програмите на нашите партньори от Джуниър Ачийвмънт България тези млади хора ще имат възможността да променят качествено не само своето бъдеще, но и на обществото като цяло“, заяви при откриването Крис Чънг, изпълнителен директор на Samsung България.

Може да харесате още...