Пловдивският панаир ще стрoи павилиони на държавите-участнички в Световното изложение в Милано

panaira_prez_fontanМеждународен панаир Пловдив ще изгражда павилиони на държави участнички в Световното изложение в Милано през 2015 година. Той ще бъде партньор на компанията Space Idea Europa S.R.L., една от фирмите, оторизирани за тази дейност от организаторите на Експо 2015. Международен панаир Пловдив и Space Idea Europa подписаха рамково споразумение за съвместната си работа.

Така Международен панаир Пловдив излиза на европейския пазар за изложбени строителни услуги. „По време на разговорите бяха договорени и още две неща – повече китайски компании ще идват на нашите изложения, а ние ще съдействаме за осъществяване на проекти за китайски инвестиции в България“, съобщи д-р Иван Соколов, председател на Съвета на директорите, след подписването на рамковото споразумение.

Според документа Space Idea Europa ще възлага на Панаира да строи павилиони, да доставя материали и конструкции, да осигурява работници и специалисти. “Имаме потенциал да се справим с една толкова мащабна задача, защото националният изложбен център е направил експозициите на България в пет световни изложения“, подчерта главният директор инж. Лазар Лазаров. Това са форумите в Лисабон (1998 г.), Хановер (2000 г.), Аичи, Япония (2005 г.), Сарагоса (2008 г.) и Шанхай (2010 г.).

Това слага начало на партньорството с една от най-големите китайски компании – Space Idea International Exhibition Group със седалище в Шанхай, чийто европейски клон е Space Idea Europa. Тя прояви интерес за съвместен бизнес с Панаира заради неговите традициите в изложбеното строителство и атрактивния български павилион на Експо 2010.

Преговорите със Space Idea International Exhibition Group са част от програмата на Панаира за улесняване на деловите контакти на България и Балканския полуостров с Китай и за отваряне на път за китайски инвестиции в региона.

източник: пресцентър Международен панаир Пловдив

Може да харесате още...