Варненският свободен университет с подновени знаци за качество от Европейската изпълнителна агенция за образование и култура

VSUВарненският свободен университет „Черноризец Храбър” получи за втори път знаците ECTS Label – за успешно прилагане на Европейската система за натрупване и трансфер на кредити и DS Label – за признаване на образованието, чрез издаване на европейско дипломно приложение.

Университетът премина успешно процедурите за селекция и одит на Европейската изпълнителна агенция за образование и култура. По данни на Университета, той е единственото българско висше училище, удостоено с европейския знак за натрупване и трансфер на кредити – ECTS Label и сред двете учебни заведения в България, получили знака за качество на образованието – DS Label.

Двата европейски знака утвърждават качеството на обучението и високото нивото на преподаване във Варненския свободен университет „Черноризец Храбър”. В момента в едно от най-големите висши училища в България се обучават над 10 хил. студенти в повече от 80 акредитирани бакалавърски и магистърски програми.

 

 

Може да харесате още...