Снегът спря навсякъде в страната, ще вали, според синоптиците, чак утре преди полунощ

snyag_nepo4isten3-ма души в североизточна България загинаха вследствие на измръзване, повече от 40 селища там са без ток, съобщи BTV. Бедствено положение е въведено в общините Дългопол и Руен.   Тази нощ, към 0.10 часа, на ГКПП-Дунав мост е отпаднала забраната за движение на товарни автомобили над 7,5 тона от и за Румъния.  Движението е възстановено. Започнало е поетапно уведомяване на шофьорите на тежкотоварните автомобили, които бяха временно отклонени на крайпътни паркинги. 

Над половин метър сняг продължава да има в Силистра. Във Варна има места, където бялата покривка e почти със същата дебелина. Тежка е обстановката и в Бургас заради силните ветрове. В София и в Пловдив улиците са изчистени за движение, но там и снегът е бил значително по-слаб. Под тепетата около 60 автомобила, сред които 28 снегорина и 7-те мултифункционални машини, обработваха уличната мрежа от всички категории, както и тротоарите и пешеходните зони.

Според синоптичната прогноза, в цялата страна утре сутринта ще е доста студена. Във вторник късно вечерта и в сряда се очакват нови снегове и още ниски температури. В четвъртък и петък, обаче, не се очаква сняг.

Може да харесате още...