Нова партия обещава таблет за всяко дете

barekovЖурналистът Николай Бареков избра НДК да учреди движението си “България като цензура” като партия. Покани и чуждестранни гости с изключително висок ранг. И със самочувствието, че твори не просто новина, а история, обяви, че партията му ще е на регионите. Регионите присъстваха в залата под формата на 4-5 хиляди ръкопляскащи учредители. 

И понеже F2F TV няма кореспондент в столицата, нито възможност да прати екип, за да чуе със собствени уши какво казва екс-колегата, избрахме да ви представим обещанията му чрез дайджест на отразеното до този момент в няколко медии.

Дарик – “Бареков обещава работни места за всички и таблет за всяко дете”.

24 часа – “„Желая примирие и обединение с българската нация. Не търся възмездие, не търся отмъщение, никога няма да изляза и да кажа на едните – червени боклуци или сини боклуци”.

Вести – “В програмата на партията са връщане на прогресивното облагане и таблет за всяко дете, диференцирано ДДС за лекарствата и храните, както и “достойни доходи на хората”. Бареков обеща работни места за всички и заяви, че влиза в политиката, не за да отмъщава, а за да работи за хората”.

Inews – “Искаме управление, което ще си заслужим, най-малкото в два политически мандата, в средата на първия мандат ще има рязко подобрение на доходите на хората, в края на втория – ще искаме референдум за свикване на Велико народно събрание. Ще искаме намаляване на партийни субсидии и ликвидиране на депутатските имунитети.”

Ето и част от коментар, публикуван в Дойче веле: “За съжаление Бареков не е сам в популизма”, казва още Иво Христов и добавя: “Популистки кьорфишеци са и намаляването на цената на тока, което май ще се окаже увеличаване, и воят на ГЕРБ срещу незаконните подслушвания, които не им бяха чужди. Истина е обаче, че популизмът е отблъскващото менте на истинската солидарност, върху която се градят модерните общества”.

F2F TV ще замълчи… защото всеки има право да бъде активен. Но не всеки може да си го позволи, ползвайки ресурс като лидера на новата партия.

снимка: архив от времето, когато Бареков работеше като журналист

Може да харесате още...