55 нови гишета за директно подаване на данъчни декларации

plovdiv-4ete5През 2014 година пощенските станции, които приемат данъчни декларации са 408, което е с 55 повече в сравнение с тези през 2013 -та. Услугата позволява на клиентите да подават директно своите годишни декларации за доходи и накрая да получат входящ номер в регистъра на НАП. Цената е 1,20 лв., съобщиха от Български пощи.

Годишни данъчни декларации могат да се подават до съответната териториална дирекция на НАП и като препоръчана пратка с обратна разписка във всяка пощенска станция, където безплатно се получават и необходимите формуляри.

Попълнената данъчна декларация се запечатва в плик и се предава на пощенското гише като „Препоръчана” (0,65 лв.). Може да бъде придружена с „Известие за доставяне” (обратна разписка – 0,55 лв.), което удостоверява получаването й в данъчните служби. Към тези суми се прибавя и таксата за самата пратка, която зависи от теглото й (до 50 гр. – 0,65 лв., за 51-100 гр. – 0,70 лв., за 101-250 гр. – 0,85 лв.).

До 10 февруари физическите лица, които имат данък за довнасяне, могат да се възползват от пет процентната отстъпка, ако са подали декларацията си и са заплатили дължимата сума към бюджета в същия срок.

източник: пресцентър на БП

Може да харесате още...