Международното авиошоу в Бахрейн започна, F2F TV с ексклузивни снимки от Юлиан Георгиев

airshow8Принцът на Кралство Бахрейн Салман бин Хамад бин Иса Ал Халифа наблюдава със стотици любители на авиацията зрелищното откриване на International Airshow Bahrain тази сутрин в авиобаза Sakhir близо до бахрейнската столица Манама.  Почти магическа под слънцето над персийския залив изглеждаше петчасовата програма, изпълнена с висш пилотаж и авио-акробатика от летци-ветерани и пилоти на съвременни граждански и военни самолети като Спитфайтър, Юрофайтър Тайфун, МИГ 29, Мираж 2000, F 16, както и с наземен показ на самолети, сред които се открояваше показаният от Емирейтс Еърбъс А380-800.

Авиошоуто е отворено за публика и в трите си дни срещу цена на билета от 7 бахрейнски динара за възрастни и 3 – за деца. Обърнато в българска валута, това означава 21 лева и съответно 9 – за най-малките. Освен атракциите във въздуха с участието на елитни екипажи, между които Червените дяволи, Саудитските соколи – парашутисти; Саудитските ястреби, Руските витязи, Бахрейнските Военновъздушни сили, както и самостоятелният висш пилотаж на Марк Джефрис, всеки ден от 10:30 до 15:15 часа гостите в авиобазата ще могат да се насладят и на множество наземни забавления, организирани за всички – от малки до големи.

Така в специално изградено „Селище на традициите“ Министерството на социалното развитие в Бахрейн предоставя възможност посетителите на авиошоуто да се потопят в богатата култура на страната, докосвайки се до местни изкуства и занаяти под съпровода на традиционната музика на региона. Зоната на Националния Космически Център в Лестър, Англия, ще ги отведе пък в един друг свят чрез интерактивна изложба и планетариум, под чиито купол може да се видят интересни научнопопулярни филми за звездите. И още – презентации и срещи за деца и родители, уъркшопове по керамика, живопис и колаж; шопинг изкушения; татуировки с къна; музика на живо; гигантски надуваеми пързалки и подскачащи замъци… Гостите могат да си направят перфектни снимки за спомен и дори да погледнат света край тях от птичи поглед, оставяйки се на изкуствената струя , която може да ги издигне до 18 метра вертикално в уникалния имопит за летене 🙂 За децата има още игри с награди, а вечер за възрастните – салса заедно с танцьорите на Salsa Cubana. За настроението на всички се грижи и DJ Outlaw.

Спонсори на това уникално авио-събитие са Gulf Air , националният превозвач на Кралство Бахрейн, и Batelco Group, ключовата комуникационна компания за страната.

Юлиан Георгиев е сред малкото българи на Авиошоуто и изпрати за читателите на F2F TV  ексклузивни снимки.

Може да харесате още...