Безплатни прегледи за разширени вени и трудно зарастващи рани в пловдивска болница от днес за цяла седмица

1.d-r Petar IlievД-р Петър Илиев, един от най-изтъкнатите европейски специалисти в лечението на разширени вени и трудно зарастващи рани, ще преглежда безплатно една седмица от  днес, 16 януари. Консултациите ще бъдат в „Медицински център-1“, Пловдив. За безплатните прегледи не е необходимо направление, желаещите само трябва да се обадят на тел. 032/644-222, за да си запазят час. Лекарят, който от 1970-та е в Швейцария,  специално пристига под тепетата за съвместната кампания с „Медицински център-1“ в помощ на хората с проблемни вени. По време на прегледа д-р Илиев ще ориентира болния за вида на заболяването му и ще даде препоръки за лечението.

Д-р Петър Илиев емигрира в Швейцария и след завършване на специализация по ангиология и съдова хирургия основава клиника за лечение на разширени вени и трудно заздравяващи рани по крайниците в Базел. Преди това е бил главен лекар на Първа швейцарска клиника по венозни заболявания в Крейцлинген. Д-р Илиев е член на Швейцарския и Германския съюз на лекарите специалисти по съдови заболявания.

Заедно със свои колеги той усъвършенства метода на д-р Мюлер за микро-хирургично опериране на вените. При този метод може да се отстранят всички разширени вени независимо от големината им в рамките на една операция с времетраене по-малко от час. Пациентът веднага се връща към всекидневните си задължения, включително и спорт, без да лежи в болница. Освен микро-хирургия д-р Петър Илиев прилага и лазерно лечение и склеротерапия, в зависимост от вида на находката и индивидуалното състояние на вените.

За трудно зарастващите рани европейското светило в областта на съдовите заболявания казва: „В последните години в медицината изкристализираха някои правила, които гарантират лекуването на раните, само за няколко седмици. Язвата се получава обикновено при хора с не лекувани разширени вени, които не са взели мерки срещу хроничната венозна инсуфициенция /венозен и лимфен застой/. След почистване на раната с обичайните средства се поставя специална фиксираща превръзка по метода на Fisher – Sigg. Препоръчвам на пациента да ходи колкото може повече. Така превръзката само за няколко дни помага за изчезване на отока и болките. След една седмица язвата намалява размера си значително и прясната гранулация (растеж на здрава тъкан) води до пълно заздравяване на дълбоката рана. Лечението на язви от друг произход, артериални, диабетични и пр. изисква повече внимание и ангажираност“, обяснява д-р Илиев.

 

 

Може да харесате още...