Пищна заря и богата програма в Пловдив в Новогодишната нощ

zarya_003Уникална заря и богата празнична програма организира Община Пловдив за жителите и гостите на града в Новогодишната нощ. За първи път илюминациите ще бъдат изпълнени от три точки – площада пред Община Пловдив, Сахат тепе и Бунарджика, а при ясно време ще се видят не само в града, а и в близките населени места около него.

Зарята включва пиротехнически продукти от различни калибри от 25 до 200 милиметра, а времетраенето на наситената огнена картина ще бъде 6 минути. Височината на изстрелване започва от 10 – 15 метра, а за най-големите калибри достига до 100-200 метра. Илюминациите включват около 3000 изстрели и ефекти, концентрирани в огнена картина със силно въздействие над целия град.

Празничната програма на откритата сцена на площад „Стефан Стамболов“ ще започне в 21.00 часа на 31 декември 2013 година с изпълнение на световни хитове от групата “LMCM” (Levon Manukyan Collegium Musicum) на диригента Левон Манукян. Час след това пловдивчани и гостите на града, избрали да посрещнат Новата 2014-та година пред общината, ще могат да запеят с музикантите от група „John Steel” известни и обичани рокпесни.

Кулминацията ще е отброяването на последните секунди от отиващата си година и посрещането на Новата 2014-та с националния химн и „Многая лета“. В полунощ небето над Пловдив ще бъде озарено от зрелищните илюминации, а талантливите танцьори, музиканти и изпълнители от Ансамбъл „Тракия“ ще поведат традиционното българско хоро.

Веднага след това на откритата сцена на площад „Стефан Стамболов“ в Пловдив ще излязат група „Ъпсурт” с балет „Нова”, DJ Cass и Мария Драгнева, победителелят от Х-фактор Жана Бергенвдофр и DJane Koki.

Предвидено е празничната програма да продължи до около 2.30 часа на 1-ви януари 2014 г. От Община Пловдив припомнят на гражданите, че в Новогодишната нощ ще се движат извънредни автобуси на градския транспорт, а подробностите за маршрутите могат да се видят на сайта на общината www.plovdiv.bg в раздел „Актуално“.

Може да харесате още...