В Югоизточна България са похарчили по-малко ток по коледните празници в сравнение с миналата година

evn_elektromerПикът на потреблението тази Коледа е бил между 17:00 ч. и 18:00 ч. на 24 декември, когато са консумирани 1 655 000 киловатчаса електроенергия, съобщиха от EVN. Но потреблението на клиентите на дружеството за периода на почивните дни 22 декември – 26 декември 2013 г. е с 1% по-малко спрямо същия период през 2012 г.

Данните показват, че общо за периода от почивни и празнични дни между 22 и 26 декември 2013 г. включително клиентите на дружеството са консумирали общо 147 231 000 киловатчаса електроенергия. Тези стойности са по-ниски спрямо потреблението през същия период миналата година, когато са консумирани общо 148 916 000 киловатчаса.

EVN България напомня, че важно значение за консумацията на електроенергия и за стойността на фактурата има режимът и интензивността на потребление при всеки клиент, както и фактори като: ефективната изолация на стените и уплътняване на врати и прозорци, видът и броят на използваните уреди и техния клас на енергийна ефективност, броя помещения в жилището, които се отопляват, броят на живеещите в жилището и др. Важно за всеки клиент е периодично да следи своята консумация на електроенергия чрез сверяване данните от електромера.

Специалистите в диспечерските центрове на EVN България осъществяват денонощен мониторинг на мрежата. По време на изминалите празнични дни дружеството е регистрирало минимална аварийност на цялата територия на захранване в Югоизточна България. Общо 76 дежурни екипа на EVN България са в постоянна готовност да работят при зимни условия за нормализиране на захранването в случаи на необходимост.

Постоянна връзка с клиентите се осъществява посредством денонощния телефонен център на дружеството: 0700 1 0007 – телефон при аварии

 

Може да харесате още...