С приказна драматизация, песни и подаръци Дневният център в КСУ “СВ. Георги” Пловдив изпрати 2013-та

koleda-ksu3С 20 минутна приказна драматизация, песни и подаръци за всички екипът на Дневния център към КСУ “Св. Георги” зарадва и възпитаниците, и родителите им в края на 2013-та. Избрахме “Червената шапчица”, защото през лятото бяхме на Куклен театър и потребителите ни се въодушевиха много от приказката и от начина, по който актьорите я пресъздадоха – разказа Росица Димитрова, управител на Центъра.

Това е първата драматизация и възпитаниците на Дневния център за първи път влизат в роли. Репетициите започват още през ноември. Докато учат репликите си, младежите работят по костюмите и маските. Шият облеклата изцяло сами в часовете по трудотерапия и шивачество. Отново сами рисуват и изрязват маските. Така – овациите на 20 декември са за всички – 12-те основни герои и всички останали потребители, разпределени в роли на статисти като цветя, пеперудки и гъбки.

Беше много хубаво и сценката се получи невероятно добре, по добре от репетициите – е оценката на екипа на Дневния център. И заради добре свършената работа не само с приказната драматизация, а и през цялата година, те изненадаха възпитаниците си с Дядо Коледа и с подаръци и лакомства за всички, осигурени със средствата от Коледния благотворителен базар.

Тържеството на 20 декември се превърна в истински празник, след който 39-те потребители в Дневния Център ще се съберат заедно отново на 2 януари идната година.

снимки:  Дневен Център, КСУ “Св. Георги”

 

Може да харесате още...