Над 1,5 млн. лева от “Българската Коледа”… какво даде Държавата?

koren_nebe_2Над 1.5 млн. лева е сумата, която събра кампанията „Българската Коледа” тази година след края на благотворителния спектакъл, който се провежда под егидата на държавния глава. На него бяха президентът Росен Плевнелиев, министър-председателят Пламен Орешарски, еврокомисар Кристалина Георгиева и Георги Първанов (президент на Република България, 2002-2012).  Кампанията тази година е за подпомагането на деца, страдащи от различни очни и слухови заболявания. Средствата ще бъдат насочени и за закупуването на високотехнологична апаратура в университетските и областните болници в страната, която да осигури диагностика на увреждания в слуха и зрението още в ранна детска възраст. Инициативата ще продължи да подпомага всички деца, нуждаещи се от скъпоструващо лечение. „Българската Коледа“ се провежда целогодишно, напомнят от пресцентъра на Президентството.

Оттам отчитат още, че благодарение на благотворителната кампания миналата година е финансирано лечението на 485 деца с неврологични заболявания, а за десет рехабилитационни центъра в цялата страна бе осигурена модерна техника.

Това дадоха от личния си джоб активните българи. Тези, които плащат данъци, за да обезпечат с голяма част от тях социалната дейност на Държавата. В чиито задължения грижата за здравето е конституционно регламентирана.

Какво даде Държавата за тези деца?

Може да харесате още...