Благотворителен търг в Пловдивския университет спечели над 1300лв. за студентката Мария Даракчиева

targ4Над 30 предмета, сред които основно книги, картини и вино, разиграха студенти от ПУ “Паисий Хилендарски” в подкрепа на студентката Мария Даракчиева от Химическия факултет.  След една неуспешна трансплантация на бъбрек, чийто донор е била нейната майка, в момента 20 годишното момиче се нуждае от друга спешна трансплантация в чужбина. Преди броени дни състудентите на Мария от Химическия факултет организираха благотворително научно-изследователско шоу в нейна подкрепа, тази акция е в продължение на инициативата и е наречена ” „Бъди човек, дари живот”. В търга 3 от предметите –  бутилка 17 годишно вино и 2 колекционерски издания на албум „The Bulgarian icon”, преведени на 2 езика – английски и испански – дари Ректора на университета Проф. д-р Запрян Козлуджов. 

targ3Участие в наддаването, освен него,  взеха зам.-ректорът Георги Тотков, помощник-ректорът Румен Киров, представители на Студентски съвет, преподаватели и студенти на Химически факултет и приятели на каузата.  Зам.-кметът по спорт, младежки дейности и социална политика Георги Титюков се сдоби от търга с оригинална фланелка на ФК Ботев Пловдив с автографи на футболистите.  Други предмети бяха спечелени от студенти като една от картините ще бъде осветена в църква и лично подарена на Мария с пожелание за бързо възстановяване.

По време на търга, се получи дарение на стойност 400лв., от фирма „Дазинес”, които са дългогодишни участници в благотворителните кампании на студентите.  В края на наддаването сумата, набрана от инициативата, беше отчетена като малко над 1300лв.

 

Може да харесате още...