Летище Пловдив – готово да посрещне първите зимни туристи

leti6te_plovdiv_horaС два полета от Москва на 27 декември стартира зимната чартърна програма на Летище Пловдив. В зависимост от пътникопотока полетите ще се извършват два или три пъти седмично. За срока от 25 януари до 8 март се очертават полети от и до Копенхаген всяка събота, но за съжаление все още не е потврърдено от коя Авиокомпания, коментира пред F2F TV директорът на аеропорта Иван Карнабитов. В случай на необходимост от приемане на пренасочени заради лошо време полети, Летище Пловдив има готовност за реакция при допълнителен трафик. Зимният чартър приключва на 28 март.

Отделно за сезона има потвърдени полети до Белфаст всяка неделя от Jettour. До началото на април полетите до Лондон си остават два пъти седмично като около празниците ще има 6 извънредни полета, а след това продължават по вече утвърдения график – три пъти седмично. Линията Пловдив – Франкфурт Хаан ще се възстанови след началото на април, заяви Карнабитов и допълни, че за момента няма интерес от страна на авиокомпании към потенциалната линия Пловдив – Солун. Няма възможност и за пътнически или карго полети с Китай.
Един от най-важните приоритети за Карнабитов е привличането на Wizz Air и превръщането на Летище Пловдив в ниско тарифно. Той се надява да се добавят нови дестинации през идната 2014 година. Очакват се около 90 000 пътника за 12-те месеца.

текст: Румен Гъбов

Може да харесате още...