Значка от Ротари клуб №1 в Чикаго на благотворителен търг за озвучителна уредба на изгорялата сцена на Театъра в Пловдив

2TEATARЗначка от Ротари клуб № 1 в Чикаго, градът откъдето е тръгнало ротарианското движение, е един от ценните предмети, които ще бъдат разиграни на благотворителен търг по време на Градския коледен бал на трите Ротари клуба в Пловдив на 20 декември. Значката, инкрустирана с миниатюрен диамант, се предоставя от Петър Стоилов, един от създателите на ротарианското движение.

За 11 пореден път Ротари клубовете Пловдив, Пловдив-Пълдин и Пловдив-Филипопол организират традиционния си Градски коледен бал, който посвещават винаги на обществена кауза. Тази година тя е свързана с подпомагането на Драматичния театър в Пловдив, чиято сцена беше унищожена от пожар през август.

Средствата ще бъдат събрани за закупуването и монтирането на част от озвучителната уредба за сцената. На търга ще бъдат разиграни още предмети с художествена и колекционерска стойност като картини от пленера, провел се през миналата година с участието на ротарианци от Анкара и Пловдив, специално изработена стъклена пластика, предоставена от Жорж Трак, каменна пластика и художествена фотография. Интерес още отсега предизвика футболна топка, с автографите на цял един отбор. Кой е отборът ще стане ясно на 20 декември 2013, когато в Новотел Пловдив, зала “Бендида”, 19.30 ч. започва Градският коледен бал.

 

 

Може да харесате още...