Още два дни може да видите фото-изложбата на National Geographic в Бургас

burgas-moda4Има още 2 дни, в които може да разгледате уникалната изложба на 50-те най-добри снимки за всички времена на National Geographic. Емблематичните фотоси с най-невероятните попадения в 125-годишната история на американското издание са подредени на партерния етаж на търговско-развлекателния център МОЛ Галерия в Бургас. Изложбата идва за първи път в България и ще остане в морския град до 16 декември.

„Тази изложба насища дните преди празника на Бургас с нови прекрасни емоции. А това, че е съпътствана и с конкурс за деца и младежи под надслов „Моят град през моите очи”, показва още веднъж, че всички ние обичаме своя град и силно желаем той да стане културната столица на Европа през 2019 г.

Фотоси на National Geographic гостуват за втори път в мол Галерия Бургас. През юли т.г. водещата научна и образователна организация представи тук изложбата „Душата на океана”. Сега фото изследователите на списанието ни представят своите уникални находки – репортажни снимки на природата, животните и хората. Колекцията е главния редактор на списанието Крис Джоунс. Сред авторите на снимките са Уилям Албърт Алард, Ник Никълс, Дейвид Алън Харви, Робърт Кларк, Герд Лудвиг, Сам Абел, Ейми Тонзинг, Джоди Коб, Уес Скайлс, Томас Аберкромби и др.

Централно място е отделено на Стив Маккъри и неговото „Афганистанско момиче”. Неизвестната девойка се превърна в „лицето на афганистанската трагедия”, след като през юни 1985 г. портретът й стана корица на National Geographic. Успоредно с изключителните образци на световното фотографско изкуство изложбата представя и наградените снимки от конкурса „Светът в един флаг“, организиран от National Geographic. Сред 1800 участници журито е присъдило призовото място на Галин Борисов от Варна, който е награден с четиридневна екскурзия до Вашингтон.

Може да харесате още...