Заря съпроводи запалване на коледните светлини на елхата в Пазарджик

elha-pazardjik10Вместо с шейна и еленчета, за запалване на светлините на Коледната елха в Пазарджик дядо Коледа дойде в града с…  джип. Той пожела на събралите се хора новата година да бъде по-успешна от предишната и увери послушните деца, че вече е подготвил подаръците и е готов с изненадите за коледната нощ. А тези които още не са му пратили писмо успокои, че до 20 декември могат да го направят. Коледарите, които доведе със себе си, също пожелаха здраве и късмет на хората. Малките снежанки от танцов състав „Албена” пък озариха сцената с прекрасен танц за нетърпеливата публика, която тръпнеше в очакване да види сиянието на елхата.

Кметът на града Тодор Попов пожела на всички да бъдат живи и здрави, да имат повече самочувствие и доходи, да са истински щастливи и новата година да бъде по-успешна от изминалата. „Ако тазгодишната украса не ви хареса, догодина ще сложим по-хубава” – пошегува се той.

С тържествена заря беше отбелязано запалването на светлините на елхата, поставена в центъра на града.  Фойерверките превърнаха нощното небе над Пазарджик в приказна феерия от цветове. Дядо Коледа не пропусна да похвали зарята и украсата 🙂

За доброто настроение на пазарджиклии се погрижиха след това Рафи, Криско и Играта, които изпяха едни от най- новите си песни.

текст и снимки: Лилия Джиева

 

Може да харесате още...