6 купи и 24 медала от Национално състезание по лека атлетика за възпитаниците на КСУ „Св. Георги“ Пловдив

ksu16 купи и 24 медала спечелиха възпитаниците от Преходно жилище и Учебно-производствения център към КСУ „Св. Георги“ в Пловдив в Генералното класиране от Националната Кросова верига „Пловдив-Аквафреш“ през 2013-та година.

С купи и признание за отлични постижения са: класиралият се втори Стефан Иванов, спечелилата 3-то място Веселка Джавкарова, 4-тата Гергана Христозова и 5-тия – Любен Асенов.

В последния за годината крос на 7 декември те се състезаваха в 6-та възрастова група (за младежи, родени през 1994,95 и 96 година). А в 8-ма – за жени и мъже от 20 до 30 годишна възраст – Десислава Петкова се класира 3-та и спечели купа, а Бистра Димитрова спечели 5-о място и също си тръгна с купа.

В кросовата верига участват представители на всички пловдивски училища, както и любители на леката атлетика от Пловдив, Смолян, Първомай, Асеновград, Пазарджик и Велинград. КСУ „Св. Георгие“ е сред участниците, които традиционно приключват годишното си участие с най-много отличия.

ksu2„Това е изключителна гордост не само за тези, които са ги спечелили, но и за целия Комплекс. Те показват, че може да се постигат успехи в социални заведения като нашето, помагат и за интеграцията на нашите деца“, казва треньорът. Тайната на подготовката е в желанието и в екипната работа в КСУ „Св. Георги“ – споделя още той. Тук подготовката за лекоатлетическите дисциплини е и в часовете по физическо взъпитание в СУПЦ, и в часовете по обща физическа подготовка, която води колегата му Кирил Тодоров.

В социалното заведение има фитенс зала, мултифункционален физкултурен салон, външни игрища. Практикуват се най-различни спортове, между които джудо и стрелба с пневматично оръжие. През октомври беше открит и мини-голф компелкс. Голямата идея на директора на КСУ „Св. Георги“ Апостол Делев, обаче, е на негова територия да се създаде първия Социален спортен център и на него сили в редица спортни дисциплини да мерят представители на социални заведения и хора със специфични потребности не само от България, а и от чужбина.

Може да харесате още...