Френският посланик връчва дипломата на пълен отличник от УХТ на промоцията на “Випуск 2013”; без тържества след церемонията

UHT-poslanik-rektorРекторът на Университета по хранителни технологии проф. д.т.н. Кольо Динков и посланикът на Франция у нас Н.Пр. Ксавие Лапер дьо Кабан ще връчат дипломите на завършилите с отличен успех студенти от “Випуск 2013”. Промоцията на 61-я випуск на единственото по рода си у нас висше учебно заведение ще се проведе на 13 декември 2013 година от 10.00 часа в аула 205 на Университета по хранителни технологии. 434 бакалаври и 230 магистри изпраща “Випуск 2013”. 23-ма бакалаври се дипломират с отличен успех, 70 са отличниците, придобилите магистърска степен.
Н.Пр. Ксавие Лапер дьо Кабан, който само преди месец бе в УХТ на разговор с академичното ръководство във връзка с развитието на френския департамент на ВУЗ-а, ще връчи дипломата на абсолютен отличник, който завършва специалността “Технология на ферментационните продукти”, а ректорът проф. Кольо Динков – на останалите възпитаници на висшето учебно заведение, постигнали успех 6.00. По традиция заедно с дипломите си, младите хора ще получат парична награда, грамота и значка.

“Университетът по хранителни технологии стои добре на пазара на труда. Между 60 и 70 процента от студентите, които са го завършили, се реализират професионално в сектора, за който са били обучавани. 86 на сто от технолозите по вино и пиво започват работа още през първата година от излизането си от висшето учебно заведение, посочи ректорът на Университета по хранителни технологии проф. Кольо Динков.

С негова заповед в деня на промоцията на дипломантите се отменят всички тържества. Причината е загиването в катастрофа на четирима младежи, четвъртокурсници по специалността „Икономика на хранителната промишленост”. Церемонията ще започен с минута мълчание в памет на студентите.  В деня на погребението на младите хора ще бъде обявен Ден на траур и знамената във ВУЗ-а ще бъдат свалени наполовина.

 

Може да харесате още...