Пет университета получиха управлението върху студентски общежития и столове

ob6tejitiaПравителството намали капитала на „Студентски столове и общежития“ ЕАД чрез обезсилване на акции, съответстващи на стойността на правото на собственост върху 29 имота в Русе, Габрово, Пловдив, Велико Търново и Стара Загора. И като обяви тези имоти за публична държавна собственост, ги предостави безвъзмездно за управление на Русенския университет „Ангел Кънчев“, Техническия университет в Габрово, Аграрния университет в Пловдив, Великотърновския университет „Св. Св. Кирил и Методий“ и Тракийския университет в Стара Загора.

Имотите са студентски общежития и столове, разположени на територията на университетските кампуси.  Осигурява се и възможност за подобряване на координацията и реализацията на дейностите, свързани с обслужването и битовото им устройване.

Прехвърлянето на правото на управление позволява на висшите училища да провеждат собствена политика по отношение на настаняването и осъществяването на контрол над организацията и реда в общежитията, за да се гарантира сигурността на студентите и по-пълно удовлетворяване на реалните им потребности по отношение на социално-битовото им обслужване.

източник: пресцентър МС

Може да харесате още...