Фондация „Качество на живот“ и пловдивските молове с благотворителна коледна работилница

mol-koleda5„Подари Коледа! Бъди дете!“- под този наслов фондация „Качество на живот“ и двата пловдивски мола организират благотворителна коледна работилница. Тя ще се проведе в два поредни петъка – на 13 декември, от 14 до 19 часа в мол „ПЛОВДИВ“ на 3-ия етаж и на 20 декември, от 14 до 19 часа, в мол „ГАЛЕРИЯ ПЛОВДИВ“, партер, в коридора към детския магазин „Planet toys“.  Инициаторите канят деца, мами и татковци, баби и дядовци да нарисуват своето „писмо-желание“ до Дядо Коледа, да сътворят играчки за елхата, сурвачки или коледна украса. Арт творенията ще се продават на търг на място.  Средствата ще са за деца с детска церебрална парализа /ДЦП/ и изграждането на Национален център за рехабилитация и социално-педагогическа помощ. Материалите са предоставени от д-р Невен Енчев, председател на фондация „Качество на живот“, доброволческия екип на фондация „Качество на живот“ и детски център „Слънчице“.

Фондация „Качество на живот“ помага на деца в неравностойно положение. Нейната дейност основно е насочена към страдащите от детска церебрална парализа. Учредителите на фондацията, братята – близнаци д-р Невен Енчев и д-р Ангел Енчев, създадоха в Пловдив МБАЛ „Медлайн“, болницата, в която се извършват безплатно 80 процента от операциите при болни от ДЦП в България. Стотиците проходили тук обявиха ортопеда д-р Янаки Янакиев за чудотворец.

Елате в навечерието на Коледа заедно да бъдем деца и да подарим светлина, апелират организаторите и търговските центрове.

Може да харесате още...