Ученици от Благоевград с благотворителен базар в полза на страдащи от Муковисцидоза

 film mukoviscidoza (6)Ученическият парламент към Езиковата гимназия “Акад. Л. Стоянов” в Благоевдград и тази година организира Коледен базар с благотворителна цел. Тази година средства от него младежите ще отделят и за страдащите от Муковисцидоза. Аз лично го правя, защото за мен това е моята малка стъпка към един по-хуманен свят – споделя в аванс ученичката Катрин Вангелова, която е сред инициаторите да се помогне на хората с рядката болест.

Също така бих искала да помагам на хората и това е един начин, по който мога да го направя, допълва Катрин. Тя е убедена, че Коледа е светъл пражзник, на който всеки заслужава надежда и усмивка на лицето. А чрез даренията, колкото и да са, можем да направи Коледата по-приятна за децата в нужда, обобщава момичето.

Ако сте от Благоевград или днес минавате оттам, отбийте се в Зала “22 септември” и се включете в призива на децата да добавите надежда за малчуганите с Муковисцидоза, призовава Светлана Атанасова, председател на Асоциация Муковисцидоза. Средствата, които ще се наберат, ще подпомогнат купуването на филтри за вече използваните кислородни концентратори, съобщи Атанасова и допълни, че с първите средства за тази кауза вече са сменени двата филтъра на апарата за дишане, който ползва Адриан от Перник – за това помогнаха и средствата от продажбата в Пловдив на дарителски картички в Международния ден за борба с Муковисцидоза 21 ноември.

За акцията на благоевградската езикова гимназия Асоциация Муковисцидоза е изпратила информационни брошури за болестта. Вярвам, че с деца, които се ангажират за каузата на хора с редки болести, страната ни има бъдеще, споделя председателят на пациентската организация.

снимка: архив F2F TV

Може да харесате още...